El Pez Vela

Estándar

¡Hola a todos los que habéis venido a parar aquí!

Después de un periodo de ausencia volvemos a XBCNEW y hoy lo hacemos con un cuento de Isaac, hermano de Ariadna, que también le da por la invención de historias. Contaba con trece años recién cumplidos y así plasmó él la pérdida de su papá. La narración en cuestión fue presentada a los Premios Sambori 2013, en valenciano, como finalista del centro escolar. No hubo suerte, pero no importa; lo verdaderamente importante está en esta historia.

EL PEIX VELA

En antigues taules d’argila s’explica que hi va haver un mortal, que va viure vora al llac Oletx, on va tenir i retenir l’amor per l’aigua amb més anhel d’aquesta que Posidó. Afar s’anomenaba l’humà, que amb pressa i sense pausa es capbussava al llac. Ja de xiquet s’escapava de les faldilles de la seva mare y corria directe cap a làigua.

En la seva tribu era conegut com el millor nedador que hagi existit, però un dia, ningú sap com, es va congelar el llac i aquella selva amazònica on ell havia crescut ara eren planes blanques on el que més abundava era el fred. Afar no podia aguantar més i després d’un mes es va decidir a viatjar llunt del seu poblat. Va sortir per primera vegada de la seva tribu i va anar a la recerca d’un llac digne de reemplaçar al sagrat llac Oletx on va aprendre a nedar fins i tot abans de caminar.

En descobrir que el seu poblat estava situat en una illa es va alegrar moltíssim, ya que va nedar y nedar per un riu fins que a la mar va arribar. Una vegada allá el seu viatje va començar de veritat. Va recórrer el món tres vegades però mai va trobar un llac tan màgic com l’Oletx. En els seus viatjes va compartir taula amb tribus caníbals, vegetarians i fins i tot insectívores, però per a el no hi havia millor menjar que el peixcat. També va aprendre tots els idiomes haguts i per haver. Amb els seus propis ulls va admirar estranys éssers que habitaven el bast oceà on passava dies per arribar al següent continent: desde serps marines, passant pel Levitan i fins i tot va poder tocar al mateix Kraken que per alguna estranya raó ningú dells atacaven a l’Afar.

Passa molt  de temps i, ja decrepit i ancià, Afar va tornar a la seva tribu, on ja ningú vivia, per tornar a nedar en el seu anhelat llac Oletx, que segons li havia contat un savi que va conèixer en els seus viatjes quan es va gelar el llac només era l’hivern, tan sols un hivern molt, molt fret. Pero el seu pitjor malson es va fer realitat quant va arrivar: el llac estava sec. El seu dolor era major que el de qualsevol tragèdia grega. Llavors l’Afar va plorar i plorar. Va plorar dia i nit. Es va oblidar de parlar, es va oblidar de caminar i fins i tot es va oblidar de menjar. Despres de tant de temps plorant dia i nit sense parar, un día va pujar el cap i el llac estava ple, gracies a les seues llàgrimes el seu malson es va esfumar per esdevenir el seu somni fet realitat. Afar es va disposar a nedar i quan va tenir contacte amb aquella aigua salada de les seues llagrimes, es va morir. Però a l’alba d’aquella nit alguna cosa estranya va passar, doncs el seu cos inert ,ja al fons del llac,va ser atrapat per una llum intensa i lAfar es va convertir en un peix vela, el primer peix vela.

Aquest ès el llegat del millor nedador que ha nedat.

Al meu pare.

Indo-Pacific-sailfish-Istiophorus-platypterus

Pez vela. Totem: fertilidad, vida, renovación, fuerza y energía. Indo-Pacific-sailfish-Istiophorus-platypterus http://animalesacuaticos.net/

»

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s